Biblioteket i Drammen!

Biblioteket i Drammen har skjønt det!

Jeg ble begeistret da jeg leste A-magasinets artikkel 6. januar om biblioteket i Drammen (og jeg synes generelt det er sjelden A-magasinet inspirerer til noe annet en store gjesp for tiden).

I et flott, lysende bygg ved elvebredden fremstår Drammen bibliotek som en del av et miljø med enormt mye energi. Artikkelen forteller om besøkstall som vel er svært få bibliotek forunt, med «folkevandring» i helgene. Her er det noen som har forstått verdien av tverrfaglighet og fremsynthet!

«Biblioteket i Drammen trekkes frem som et av landets beste når det gjelder å tenke nytt for å bli interessant og relevant for så mange som mulig. Biblioteket var først ute med å låne ut e-bøker, og har lært opp alle sine ansatte i blogging og sosiale medier som Facebook.»

Det finnes mange eksempler på hvordan det kan gå når man forsøker å unngå en uunngåelige utvikling. Den siste tiden har man i media kunnet lese om Kodak, som lenge har strevd i motvind fordi de ikke trodde digitalfotografi ville bli populært, og som nå – følgelig – nærmer seg reisens slutt. Platebransjen kjemper fortsatt mot piratene fremfor å gjøre kjøp av musikk like enkelt som tyveri av musikk, og (ikke minst) den etter hvert så berømte Bokskya eksisterer som et uomstridelig bevis på at forlagsbransjen rett og slett ikke vil være med på e-bokrevolusjonen som tvinges frem av leseglade (og dingseglade) nordmenn.

Når bibliotekene i drammensregionen samler fagressursene og tør å tenke nytt og stort, sikrer de sin egen overlevelse. På samme måte vil tilgjengeliggjøring og bruk av arkiv og aktiv arkivformidling være med på å sikre arkivenes samfunnsrelevans fremover. Drammen bibliotek er et eksempel til etterfølgelse, også for (støvete) arkivinstitusjoner!

Les mer her:
http://www.drammen.no/bibliotek
http://www.dbib.no/


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: