Oslobilder

Oslo byarkiv og Oslo museum gikk for en tid tilbake sammen om prosjektet oslobilder.no, der historiske fotografier fra Oslo og omegn er digitalisert og tilgjengeliggjort på internett samtidig som de er tilknyttet kontekstinformasjon, f.eks. hvem som har tatt bildet, hvor det er fra (adresse, område) og når bildet er tatt. Målet er å formidle bilder til publikum på tvers av institusjoner. Man ønsker på sikt å få flere institusjoner med i samarbeidet.

Det legges også opp til brukermedvirkning i oppbyggingen av bildedatabasen. Brukerne kan f.eks. knytte kommentarer til bildene. Slik håper man å øke mengden kontekstinformasjon og også utvide opplevelsen og forståelsen for andre brukere.

Besøkstallene er i følge oslobilders blogg relativt høye, og ganske stabile, bortsett fra da de gjorde et (naturlig) hopp etter at oslobilder ble omtalt på NRK Østlandssendingen i januar i år.

En tilsvarende nettside finnes i Trondheim, trondheimsbilder.no, selv om den umulig kan være like bra ;)

Slike initiativ bidrar til å dra arkiv- og museumsmateriale frem i lyset og inn blant allmennheten (der det hører hjemme). Bra jobbet av arkiv- og museumsarbeidere som brenner for digitalisering og tilgjengeliggjøring!


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: