Bachelorprosjekt vår 2014 – fullført!

Denne våren har jeg fullført mitt bachelorprosjekt, en viktig del av bachelorgraden i arkiv og dokumentbehandling som jeg tar ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og ettersom sensuren nå foreligger, kan jeg endelig publisere dokumentet her på bloggen!

Prosjektet har tittelen «Gjenstand for saksbehandling og verdi som dokumentasjon – analyse av journalføringskriteriene i arkivforskriften», og jeg har da altså skrevet om journalføringskriteriene «gjenstand for saksbehandling» og «verdi som dokumentasjon» i arkivforskriften, og hvordan disse er ment å skulle forstås. Mer om valg av tema og mine innledende tanker står i dette blogginnlegget, og så klart i selve dokumentet (lenke nederst).

Konklusjonen i prosjektet er at slik lovverket er strukturert i dag, er det umulig å svare entydig og generelt på hvordan journalføringskriteriene er ment å skulle forstås – den konkrete lovanvendelsen må avgjøres med bruk av skjønn i hvert enkelt tilfelle. Jeg har funnet ulike tolkninger av kriteriene i dokumentene jeg har undersøkt; tolkningene veksler mellom å forstå journalføringskriteriene dialektisk-relasjonelt og semiotisk-relasjonelt, hvilket gir ulike tolkningsresultater.

Her er dokumentet (PDF). Resultatet ble A, hurra! :)


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: