Høgskolen i Oslo og Akershus: Arkivformidling og arkivarens rolle (15 stp) – eksamen 2012

Emnet «Arkivformidling og arkivarens rolle» ved Høgskolen i Oslo og Akershus ble avsluttet med en 3-dagers hjemmeeksamen!

Bildet viser 1762-forordningen og er en del av nettutstillingen "Ekstraskatten 1762" på Arkivverkets nettsider.

Bildet viser forsiden til 1762-forordningen, som er en del av nettutstillingen «Ekstraskatten 1762» på Arkivverkets nettsider.

Den beste kritikken er gjerne den man gir seg selv, og selv om jeg veldig fornøyd med besvarelsen, og ikke minst resultatet, ser jeg nå i ettertid at besvarelsen nok også har noen sentrale mangler. For det første har jeg, av omfangshensyn, valgt bort en rekke temaer, og jeg burde beskrevet bedre hva jeg har valgt bort og hvorfor, altså burde innledningen vært fyldigere.

For det andre; fordi jeg har valgt å utelate en generell diskusjon av arkivformidling av typen «Hva er arkivformidling?» med tilhørende begrepsavklaring, fremgår det heller ikke tydelig hvor jeg mener grensen mellom arkivformidling og det neste skrittet går, dvs. hvor formidlingen slutter og brukermedvirkningen starter (i den grad det er et slikt skille). Dermed blir min forståelse av «god arkivformidling» noe selvmotsigende – er brukermedvirkning avgjørende for hvorvidt noe er god arkivformidling, hvis brukermedvirkning egentlig tilhører det som kommer etter arkivformidlingen?

For det tredje er nok analysen av Ekstraskatten 1762-utstillingen noe tynn i vurderingen av i hvilken grad informasjonen som presenteres som tekst i utstillingen er utledet fra kildene som vises eller ikke. Her kunne jeg med fordel gått dypere inn i teksten i 1762-forordningen
som er avbildet i sin helhet som del av utstillingen.

Og så er det selvfølgelig, som alltid, grunnlag for en og annen språklig forbedring. Likevel; besvarelsen ble vurdert til A :) Her er den: Trine Nesland – Arkivformidling og arkivarens rolle – eksamensbesvarelse høst 2012


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: