Funksjonsbasert analyse og metodetilnærming

På Norsk Arkivråds konferanse «Ta styringen!» i Trondheim 16. mars 2015 holdt jeg et 45 minutter langt foredrag om funksjonsbasert analyse og metodetilnærming: Hva er funksjonsbasert analyse og metodetilnærming egentlig?

I foredraget gikk jeg gjennom betydningen av noen sentrale begreper: Funksjon, aktivitet, transaksjon, prosess, analyse, analysemetode og funksjonsanalyse, og så prøvde jeg å se alle disse ordene i sammenheng: Hvordan forholder de seg til hverandre? Jeg viste også noen eksempler på hvordan man kan visualisere analyseresultatene sine i noen helt enkle tegninger/skisser. Deretter gikk jeg gjennom et par av de mest brukte teoretiske rammeverkene vi har (på verdensbasis), da macroappraisal og ISO 15489.

Hovedbudskapet var ganske enkelt at det er ikke nødvendigvis sånn at dette må gjøres så veldig omfattende og komplisert for å gi et godt resultat.

HER er presentasjonen jeg holdt (lysarkene). Den er også publisert på Norsk Arkivråds nettsider, sammen med alle andre foredrag fra konferansen!


Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: