iGoogle – RSS+

Jeg synes det er utfordrende å få med seg alt som foregår på arkivfeltet (tro det eller ei – det er faktisk en del!). I løpet av de siste årene har jeg etter hvert blitt godt kjent med hvilke nettsider som jevnlig publiserer leseverdig innhold og hvilke personer, virksomheter og organisasjoner det er verdt å følge med på. For en tid tilbake gikk jeg inn for å formidle all denne informasjonen til meg selv på en håndterbar måte, og det har vist seg ikke akkurat å være verdens enkleste øvelse.

Første ledd i prosessen var selvfølgelig å samle alle ressursene (lenkene) til sidene jeg ville følge med på. Flere av disse har jeg hatt som kontinuerlig åpne faner i nettleseren(e) min(e) over lengre tid. Det har fungert ganske dårlig. Jeg har prøvd meg på å lage avtaler i kalenderen min med alle lenkene i, og jeg har den siste uken vært innom paper.li, scoop.it, Pinterest, Google+, Google Reader og til slutt iGoogle (Google-hjemmeside).

Jeg ønsker meg noe som gir meg den informasjonen jeg vil ha på en visuelt relativt attraktiv måte, og som kun er ett sted, altså at jeg slipper å klikke på en og en lenke for å sjekke om det er kommet noe nytt som kanskje er interessant. Jeg vil heller ikke ende opp med en masse e-post – som jeg likevel aldri rekker å lese – med mer eller mindre interessante abonnementsnyheter.

«Vinneren»: iGoogle.
På hjemmesiden min har jeg googlesøk øverst i bildet og rss-feeds fra de sidene jeg har abonnert på i skjermbildet under. Siden kan settes opp på forskjellige måter, og man kan legge til alt mulig av innhold. Jeg har f.eks. lagt til Dilbert og været. Også gmail kan legges til, men jeg syntes det ble litt rotete.

Google Reader er et annet alternativ, med et litt mer effektivt preg over seg – altså ikke særlig vakkert. Jeg vil helst ha nyhetene mine litt pene jeg.. Sånn er det bare :)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: